Smaženice - děláš chybu když jí nemilujeě. Ona není smaženice jako smaženice. Když si jí uděláš z hřibů, tak je to takový blivajs. Ale když jí uděláš například z lišek nebo dokonce, a to je super, z holubinek, tak to je delikateS. Já také mám na smaženici raději tvrdší houby. A co takhle z májovek?! Ty jsou naprosto vynikající. Podmínkou ale je nepoužívat moc vajec. Stačí jen jedno, dvě. Čím méně tím lépe. Pouze tak si člověk ty houby vychutná...
Michal Kupsa
úterý 7. duben, 2015
Právě o ty vejce jde - já nejraději smaženici úplně bez vajec, jen tak směs na másle na pánvi s troškou soli, to mám úplně nejraději ....
Václav Burle
čtvrtek 2. duben, 2015
Dík. O jedlosti hub by se dalo dlouho hovořit, psát. Hodně se to přehání. Já znám jednoho, který je kulinářstvím kolem hub v tom dobrém slova smyslu poblázněn. Ale on např. vezme smrže nacpe je vším možným a to je podle něho delikatesa. Vždyť v tom množství sýrů, oliv a bůh ví čeho ještě ty houby již cítit nemůže.
Michal Kupsa
pondělí 6. duben, 2015
Já mám zase rád třeba smetanovou omáčku s hovězím masem. Klasickou smaženici moc nemusím ....
Václav Burle
středa 1. duben, 2015
Sírovec žlutooranžový patří mezi houby, které jsou vhodné na přežití v přírodě. Více na burle.blog.cz. Znáte ty příběhy, jak lidé zemřeli jen proto, že nevěděli jak si opatřit vodu, jídlo. A přitom vše bylo v dostatku kolem nich. Hub je v lesích, ale i na loukách apod. v přírodě, po celý rok dostatek. Tak proč se je nenaučit znát...
Michal Kupsa
čtvrtek 2. duben, 2015
Taky je to velká dobrota - teda aspoň mě moc chutná. Jinak máš moc zajímavý ten blog (nejen) o houbách.
Grizzly
pondělí 1. říjen, 2012
Známý taky pod jménem "Choroš sírový".Jedlý a výtečný,ale jen mladé plodnice.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace